Ben Smith Ongelijke strijd Boeing en Airbus op luchtvaartshow Dubai

Ben Smith My mom says this plugin is clever!!

Met 84.000 bezoekers en vliegtuigorders ter waarde van 54,5 miljard dollar (49,3 miljard euro) was de Dubai Airshow een groot succes, aldus de organisatoren. In vergelijking met de vorige editie, in 2017, groeide het bezoekersaantal echter met slechts 5.000 en werden er veel minder vliegtuigen verkocht. Twee jaar geleden stond de teller voor Airbus, Boeing en andere vliegtuigfabrikanten na vijf dagen vliegshow op 114 miljard dollar.

Dubai, een van de zeven emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten, profileert zich graag als het centrum van de mondiale luchtvaart. Gemeten naar het aantal internationale passagiers is dat al gelukt. Met bijna 89 miljoen passagiers per jaar is luchthaven DXB in Dubai de grootste internationale luchthaven. Schiphol stond in 2018 met 71 miljoen internationale passagiers op nummer 4, na Londen Heathrow en Hongkong. Veel van die passagiers zijn te danken aan Emirates, Dubai’s luchtvaartmaatschappij.

Bij de status als luchtvaartcentrum hoort een beurs met vliegdemonstraties, waar de sector de nieuwste ontwikkelingen kan zien en zaken kan doen. Europa heeft Le Bourget bij Parijs en Farnborough bij Londen. Het Midden-Oosten heeft de Dubai Airshow op Al Maktoum Airport, de nieuwe luchthaven die nog eenzaam in de woestijn aan de rand van de stad ligt. Wat in 1986 begon als Arab Air is snel gegroeid en trekt nu ook veel deelnemers uit Europa en de VS. Bij het Nederlandse paviljoen, een bundeling van een handvol technische bedrijven en kennisinstelling NLR, liggen stroopwafels. De militaire component is sterker aanwezig dan op andere vliegshows. Wapensystemen worden getoond op de beur

This is the interesting plugin ever%sentence_ending

Read full article at the Original Source

Copyright for syndicated content belongs to the Linked Source