Ben Smith ‘Het is niet zo dat we als bedrijf betalen om te mogen groeien’

Ben Smith These modules are beautiful!

Rust in de tent, alle neuzen dezelfde kant op. Dat zijn voor topman Ben Smith van Air France-KLM de voorwaarden voor de ontwikkeling van de drie merken van het Frans-Nederlandse luchtvaartbedrijf. Alleen zo kan hij tot de in zijn dinsdag gepresenteerde strategische plan beschreven optimistische marge van „7 à 8 procent” in 2024 komen. De operationele marge ligt nu gemiddeld op zo’n 4 procent en aan Franse kant nog lager. Het is vooral daar waar het meeste werk verricht moet worden – en al verricht is. De vliegtuigindeling en routes moeten „gerationaliseerd”, de vloot „gesimplificeerd”.

Dat zou allemaal niet mogelijk zijn zonder akkoord van de belangrijkste Franse pilotenbond, de SNPL. Toen Smith ruim een jaar geleden bij het bedrijf arriveerde, zag hij naar eigen zeggen twee „restricties” die Air France op achterstand plaatsten van de concurrentie, en van KLM: de extreem gedetailleerde afspraken met de bonden over langeafstandsvluchten – hoeveel toestellen, hoe die ingedeeld zijn en hoeveel uren die vliegen – en het met de bonden, vooral die van Air France-piloten, afgesproken plafond op groei van de Franse tak van prijsvechter Transavia.

„Toen ik dat zag, dacht ik: dit is krankzinnig. Je hebt een geweldig middel dat vergelijkbare kosten heeft als easyJet, maar er zit een kunstmatige beperking van veertig toestellen op”, zegt hij tegenover enkele journalisten na de presentatie van zijn strategie. En dat niet alleen: er waren ook afspraken over welke vluchten wel of niet eencodeshare-overeenkomst met Air France konden hebben en waar Transavia op dezelfde route als Air France kon vliegen. „Dat was dus

My grandma says this plugin is very nice!!

Read full article at the Original Source

Copyright for syndicated content belongs to the Linked Source