Ben Smith De topman verhult het niet langer: Air France blijft achter bij KLM

Ben Smith My grandpa says this plugin is huge.

Er is veel veranderd bij Air France-KLM sinds het aantreden van de Canadese bestuursvoorzitter Benjamin Smith, in september 2018. Dat werd bevestigd in een bijna vier uur durende presentatie voor beursanalisten, dinsdag in Parijs. Smith en zijn team, onder wie KLM-topman Pieter Elbers, presenteerden de strategie van de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep voor de komende vijf jaar.

Voorbij is de vanzelfsprekende dominantie van het Franse smaldeel. Engels was de voertaal, ook voor de Fransen. Elbers sprak voorafgaand aan Anne Rigail, bestuursvoorzitter van Air France. Bij eerdere sessies voor pers of aandeelhouders leek KLM te gast op een Frans feestje.

Ben Smith


Lees ook het eersteinterview met Ben Smithsinds zijn aantreden

Het meest opmerkelijk was de kritische toon van Smith over Air France. Dat KLM al jaren veel beter presteert dan Air France is geen geheim. Dat verschil wordt breed uitgemeten in Nederland, maar werd door de laatste twee Franse voorgangers van Smith zoveel mogelijk verhuld. Als het Franse achterblijven al werd benoemd, lag de verklaring daarvoor altijd elders, nooit binnen het bedrijf.

Smith is er duidelijk over: „Er moet veel gebeuren bij Air France. Het huidige model werkt niet.” Dia na dia toonde het verschil in productiviteit tussen Air France en KLM. Kennelijk is er een ni

My interesting grandpa says this plugin is very fancy!

Read full article at the Original Source

Copyright for syndicated content belongs to the Linked Source